Net als Beach Volleyball en Beach Soccer wordt ook de zomerse handbalvorm ‘Beach Handball’ in Nederland steeds populairder. Het spel erg snel en dynamisch en vraagt hierdoor wel enige techniek en tactiek. Bijzondere regels maken het mogelijk om meer punten te scoren en zorgen voor een spectaculair scoreverloop.

Wat doet Kedingen?

In de zomerperiode (van mei tot oktober) doet Kedingen met de B en C-jeugdteams mee aan enkele lokaal georganiseerde beachhandbaltoernooien. Dit als alternatief voor de veldcompetitie die ook in die periode gespeeld wordt.

De trainingen

De trainingen in deze periode staan het teken van het leren spelen volgens de regels van beachhandbal. Beachhandbal is erg intensief, dus er wordt ook flink getraind aan je conditie. De traingen zijn meestal buiten bij sportpark Het Lageveld. Hier kunnen we in het zand van het beachvolleybalveld oefenen. Bij zomers weer kun je na afloop een duik in het Lageveld nemen!

Het spel

Het spel is heel anders dan zaalhandbal. Je speelt met minder spelers en er wordt veel gewisseld. Voor alle regels verwijzen we naar het spelregelboekje of een handige flyer met kore uitleg (in het Engels).

Dit filmpje geeft je een indruk van hoe het spel gespeeld wordt: