Minitoernooi 2018

Het mini Kabouter schoolhandbaltoernooi 2018

Op woensdagmiddag 4 april vond het mini Kabouter schoolhandbaltoernooi plaats in Sporthal ‘N Dikken te Wierden voor alle kinderen uit groep 3. Meer dan 90 kinderen hebben deelgenomen aan deze middag . Het was een geweldige middag met veel spelplezier.

De kinderen van verschillende scholen hebben vooraf twee keer een handbalclinic gekregen van trainers van de Handbalvereniging HV Kedingen. Hierin hebben ze geleerd wat de spelregels zijn, en konden ze ons laten zien, hoe goed ze konden vangen en gooien. Dit was goed terug te zien tijdens het toernooi. Het was spannend en sportief. Er werden wedstrijden gespeeld en van beide kanten werd er goed gescoord en samen gespeeld.

Het publiek bestaande uit ouders, broertjes, zusjes, oma’s en opa’s moedigde de kinderen met geklap en gezang aan. Ook het spelstation was druk bezet. Hier werden spelletjes gedaan met de bal en het spel ‘Doel gooien’. Voor het spel ‘Doel gooien’ is de 1e prijs voor de jongens behaald door Het Galjoen 2 en de 1e prijs ‘Doel gooien’ voor de meisjes ging naar de Morgenster.

De spannende handbalfinale van de jongens werd gespeeld door de Widerode en de Morgenster. De Widerode is hierbij eerste geworden en de Morgenster tweede. Ook de meisjes hadden een spannende finale tussen het Galjoen 1 en het Galjoen 2. Hierin is Galjoen 2 eerste geworden op de voet gevolgd door Galjoen 1 met de tweede prijs.

Door alle inzet van de kinderen die hebben meegedaan hebben we een geweldige sportieve dag gehad. Dank voor jullie mooie handbalacties. En dank aan alle vrijwilligers die deze  middag hebben geholpen. Met name de jeugd van de handbalvereniging HV Kedingen. Want de jeugd is de toekomst.

Jongens of meisjes: vinden jullie het leuk om te handballen bij handbalvereniging Kedingen? Iedereen is van harte welkom om vrijblijvend en kosteloos vier keer mee te trainen! Neem je vriendje vriendinnetje mee. F-jeugd traint dinsdag van half 5 tot half 6 in sporthal Noordbroek en de donderdag in sporthal Het Dikken van van 16:15 tot 17:00 uur.

Een sportieve groet,  HV Kedingen.