Zaalhandbal

[well]

Handbal is een flitsende sport voor iedereen die van actie houdt!

Bij handbal kun je eigenlijk alleen winnen als je goed samenspeelt met je teamgenoten. Als handballer moet je wel tegen een stootje kunnen. Handbal is namelijk een sport waarbij lichamelijk contact is toegestaan.

[tblock title=”Wat doet Kedingen?”]

Kedingen neemt met alle teams (uitgezonderd recreanten en mini’s) deel aan de zaalcompetitie in Twente. Dat betekent dat je bijna elke week op zondag (en soms zaterdag) een uit- of een thuiswedstrijd hebt.

[tblock title=”Trainingen”]

De traingen in het zaalseizoen (van oktober tot mei) staan in het teken om beter te leren spelen volgens de regels van zaalhandbal.

[tblock title=”Het spel”]

Handbal is een aanvals- en verdedigingsspel. Alle spelers vallen aan en ook alle spelers verdedigen. De overgangen van de aanval naar de verdediging (en andersom) maken van handbal een spectaculaire en aantrekkelijke sport voor spelers en publiek. Dit geldt zeker voor de hele snelle aanvallen, die worden ‘breakouts’ genoemd.

 

Een speler mag met de bal lopen, terwijl hij deze stuit (tippen). Zonder te stuiten mag een speler maar drie passen lopen met de bal en deze niet langer dan drie seconden in zijn handen houden. Een tegenstander mag met het lichaam worden verdedigd, maar niet met handen, voeten, armen of benen. Overtredingen worden bestraft met een vrije worp, een strafworp of een tijdstraf van twee minuten

 

Een handbalteam bestaat uit zeven spelers; zes veldspelers en één keeper. Daarnaast mogen er vijf wisselspelers op de reservebank  plaatsnemen. Bij deze snelle en beweeglijke sport mag (gelukkig) onbeperkt gewisseld  worden.

 

Handbal wordt gespeeld op een speelveld van 40 meter lang en 20 meter breed. Dit veld bestaat uit twee speelhelften. De doelen zijn afgeschermd door een halve cirkel waar alleen de keeper mag komen.

[/well]